Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Зеленського розлютило збереження зв'язку американських міст із російськими побратимами. Він роздав вказівки мерам американських міст.

4 червня президент України Володимир Зеленський виступив із відеозверненням до учасників Конференції мерів США, закликавши американські міста відмовитись від «побратимства» з російськими. Звісно, що російські пропагандисти не оминули цей виступ і перекрутили слова на свій манер, додавши Зеленському «злості» і повноважень надавати вказівки американським мерам.

Президент України у своєму зверненні під час 90-ої щорічної Конференції мерів, що об’єднує понад 1400 голів американських міст, сказав: «Чикаго й Москва. Джексонвілл і Мурманськ. Сан-Дієго – Владивосток. Олбані й Тула. Що дають вам ці зв’язки? Мабуть, нічого. А ось Росії вони дають змогу говорити, що вона, навіть після початку такої війни, не ізольована. Кожен із вас бачить, як воює російська армія та що вона робить з мирними містами України. Її жорстокість не відрізняється від тираній попередніх часів».

Він підкреслив, що під російську окупацію потрапили 3620 населених пунктів України, багато з них вже не придатні для цивілізованого життя.

«Ось таку реальність принесла Росія. Коли в містах немає зв’язку, немає електрики, немає просто води. Коли бомби й ракети можуть знищити будь-яку будівлю – навіть дитячий садочок чи університет. Коли все місто може бути просто спалене», – сказав президент.

Зеленський запросив мерів американських міст до реалізації проєкту з відбудови України.

Як бачимо, в його словах немає ні агресії, ні наказового тону з боку України.

Нагадаємо, через війну побратимські зв'язки з російським містами розірвала назка українських міст, серед яких Київ, Вінниця, Одеса, Житомир та інші. Також 2 вересня 2014 року через російську збройну агресію проти України Прага розірвала побратимські відносини з Москвою і Санкт-Петербургом.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись