Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Заборона Української православної церкви Московського патріархату в Україні — це брудна політика «київського режиму»

19 жовтня 2023 року Верховна Рада України в першому читанні схвалила «Законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій». Сталося це після пів року суперечок  депутатів і «прокльонів» прибічників УПЦ МП в Україні. Ухвалений закон може змусити Українська православну церкву охочіше йти на компроміси з владою в низці питань — від залишення Києво-Печерської лаври до більш конструктивної співпраці керівництва церкви. 

Московський патріархат є одним із найбільших осередків російського впливу на території України. Центр протидії дезінформації повідомив, що російська пропаганда негативно сприйняла законопроєкт про заборону релігійних організацій, повʼязаних із Росією, а експрезидент Росії Дмитро Медведєв описав таку політику української влади «густо замішаною на кокаїні та сатанізмі». 

Україна, прийнявши відповідний законопроєкт у першому читанні, нівелює черговий важіль впливу на українське населення через релігію. Раніше ми писали про те, кого прихильники Московського патріархату називають «грішниками».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись