Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Вигадка про бунт у одній із бригад ЗСУ

Пропагандисти поширюють інформацію, нібито у 116-й окремій механізованій бригаді ЗСУ поблизу Куп’янська відбувся бунт. Крім того, вони заявляють про втрату боєздатності підрозділу, через що він нібито був виведений із зони бойових дій. В повідомленнях ворога йдеться, що військові відмовляються виконувати накази, а родичі буцімто збирають кошти на адвокатів, щоб допомогти затриманим бійцям уникнути покарання. Втім це - фейк.

Про це повідомляють фахівці Центру протидії дезінформації при РНБО. Вони перевірили цю інформацію серед військового командування і підтвердили, що ці заяви є вигаданими. Бригада продовжує виконувати бойові завдання у визначеній зоні відповідальності та діє відповідно до наказів.

Подібні інформаційні вкиди є частиною психологічних операцій, спрямованих на підрив морального духу військових та створення недовіри до ЗСУ серед населення. Їхня мета — дестабілізувати внутрішній фронт, викликати паніку, зневіру та дискредитувати українське військо на тлі активних бойових дій. Такі кампанії також розраховані на емоційний тиск на родини військових, щоб викликати страх та сумніви в ефективності Збройних Сил. Ворог використовує дезінформацію як зброю для послаблення української оборони, тому критично важливо довіряти лише перевіреним джерелам інформації.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись