Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Російська агресія в Україні - це нібито «робота хірурга»

Російська православна церква (РПЦ) активно підтримує політику Росії, виправдовує війну проти України та виступає інструментом для легітимізації злочинних дій окупантів. Заяви церковних діячів, зокрема порівняння війни з «лікуванням» або «роботою хірурга», відбілюють агресію та насильство. Про це пишуть фахівці Центру протидії дезінформації при РНБО.

Порівнюючи війну з лікувальним процесом, РПЦ прагне сформувати в суспільстві думку, що війна є «необхідним» та «благим» актом. Заяви патріарха Кирила про те, що «смерть на війні змиває гріхи», мобілізують суспільство і деморалізують противників війни, використовуючи релігійні мотиви. Співпраця РПЦ із російським урядом забезпечує пропагандистське прикриття військових злочинів і просуває наратив про правильність «обраного шляху».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись