Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Влада замовчує реальний стан, тому українці довірятимуть соцмережам, де надають інсайдерську інформацію

Поширюючи такі повідомлення, анонімні акаунти в соцмережах завищують свій вплив на настрої українського суспільства під час війни.

Нібито через те, що влада не розповідає українцям про реальний стан того, до чого вони мусять готуватися і куди рухається Україна, розчарування лише наростатиме. Мовляв, лише альтернативні джерела інформації дають народу відповіді, якою буде реальність і як до неї готуватися, тож українці скуповують різні речі, які допоможуть вижити у разі вимкнення опалення та електроенергії.

Ні президент України Володимир Зеленський, ні мер Києва Віталій Кличко, ні жоден керівник обласної військової адміністрації не приховують, що російська армія здійснює геноцид українського народу та знищує інфраструктуру. Представники влади закликають людей підготувати необхідні запаси та пояснюють, як діяти й де шукати інформацію в разі найгіршого сценарію.

Це означає, що влада не опустила руки, а прораховує різні сценарії для того, щоб витримати і підготуватися. Анонімні канали, які поширюють інсайдерську інформацію, – це одна із тактик російської пропаганди. У критичні дні цими джерелами почнуть розганяти паніку і залякування, які працюють не гірше ракет та є інформаційним терором.

«Детектор медіа» пояснював про те, як не марнувати час на вигадки, які хтось намагається видати за новини і добирати джерела інформації під час війни. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись