Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Глобальний наступ розпочнеться наприкінці листопада

 У зв’язку з тим, що Росія зараз програє у війні проти України, пропагандисти вкидають в інформаційний простір тези про глобальний наступ.

За однією з версій, він мав би розпочатися на початку листопада, і тоді Росія почне воювати на повну потужність. Останнім часом пропагандисти перенесли наступ на кінець місяця.

Мовляв, у Росії підготують резерви та почнуть «витягувати на фронт все те, що так довго готували й розробляли». У такий спосіб російська пропаганда намагається залякати українців і приховати власні невдачі на фронті, принизливі відступи й те, що перемога Росії у цій війні нереальна.

Також пропагандисти перекривають історіями про міць російської армії реальну картину, що мобілізовані росіяни не мають мотивації воювати проти України, вони вчиняють суїцид, не доїхавши до фронту, а коли потрапляють в Україну, то шукають способів, як здатися у полон.

У лютому Росія уже планувала взяти Київ за три дні. Зазнавши поразки, російські військові почали завдавати авіаударів по населених пунктах і українській енергетичній інфраструктурі.

Ядерний та продуктовий шантаж світу і російський геноцид українського народу – це те, що «так довго готували і розробляли» росіяни, щоб не визнавати неминучого програшу Росії.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись