Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Профіль Залужного в інстаграмі допомогли зламати люди керівника Офісу Президента Єрмака

Таку інформацію поширюють проросійські анонімні телеграм-канали. Нібито розсекречення паролів від облікового запису Залужного в інстаграмі – це продовження зливу головнокомандувача Збройних сил України Офісом Президента та особисто Андрієм Єрмаком.

Інстаграм Валерія Залужного не пов’язаний з його професійною діяльністю, там лише діти і родинні фото. Тому називати це «злиттям Залужного», по-перше, некоректно.

По-друге, в Україні війна, Офіс президента і Генеральний штаб Збройних сил України працюють однією командою, між ними немає жодних непорозумінь. Це підтвердив Володимир Зеленський.

По-третє, російські пропагандисти майже від початку війни намагаються «пересварити» Зеленського з Залужним. У серпні Служба безпеки України виявила мільйонну ботоферму, яка поширювала фейки про нібито конфлікт Залужного з Офісом президента.

Росіяни вкидають у соцмережі такі тези, щоб посіяти сумніви щодо влади та армії України та, за словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, «створити конфлікт усередині військово-політичного керівництва України та всередині суспільства» і «послабити центр прийняття державних рішень та послабити оборонний та наступальний потенціал суспільства».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись