Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Військові 93-ї бригади «Холодний Яр» відмовилися боротися з російськими військовими

Російські ЗМІ поширили фейк, що військові 93-ї бригади «Холодний Яр» відмовляються продовжувати службу та боротися з російськими військовими. Ці новини поширювали з посиланням на телеграм-канал під назвою «HolоdniyYаr». Насправді 93-я бригада «Холодний Яр» не має телеграм-каналу — його не створювали через російське походження соцмережі. Натомість слідкувати за новини бригади можна на їх фейсбук-сторінці. Представники 93-ї бригади зазначили, що телеграм-канал «HolоdniyYаr» створили росіяни, щоб намагатися деморалізувати військовослужбовців бригади та їхніх сім’ї, а також проводити інформаційно-психологічні операцій проти Збройних Сил України. Зокрема, на цьому каналі часто публікують знайдені на полі бою документи, пропуски на територію частини або патчі з прізвищами наших бійців, і видають їх за загиблих.

«Це робиться для того, аби посіяти паніку у рідних та близьких. Також ворог викладає списки військовослужбовців, які ніби перебувають у полоні. Розміщують письмові скарги солдат, які відмовляються йти на передову. Звичайно, в умовах інтенсивних бойових дій у багатотисячному війську знаходяться і такі. Утім, росіяни намагаються видати окремі одиничні випадки за масове явище, що, безперечно, є брехнею», — заявили в 93-й бригаді.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись