Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В українських містах без електроенергії «мародерять і вбивають на вулицях»

Російські медіа та проросійські телеграм-канали пишуть, що Україна без світла нібито «скотилася до Середньовіччя» чи «в кам’яний вік». Буцімто, настав «апокаліпсис у темряві». Мовляв, українці влаштовують погроми у супермаркетах та навіть викрадають іноземців для отримання викупу. Це — неправда.

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що через вимкнення електроенергії криміногенна ситуація не погіршилась. Також на вулицях втричі. збільшили присутність Нацполіції, автомобільних та піших патрулів. Раніше у МВС України повідомляли, що загалом у першому півріччі 2022 року рівень злочинності в Україні зменшився на 25% у порівнянні з попереднім роком. 

Російська пропаганда навмисно створює картину жахіть, які нібито тривають в Україні для того, щоб акцентувати власну «могутність». Також агітпроп використовує коментарі анонімних користувачів під такими дописами для посилення ілюзії «апокаліпсису» в Україні. Раніше пропагандисти писали, що для виведення з ладу всієї енергосистеми України потрібно лише 15 ракет, а через рішення Офісу президента пришвидшити подачу світла стало лише гірше.  Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись