Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В Україні нібито шукають артиста хору або вокаліста для «пропаганди ЛГБТ-ідеології»

Пропагандисти поширюють у соцмережах скриншот нібито реальної вакансії від Благодійної організації «Вільні», де шукають артиста хору чи вокаліста, який має проповідувати важливість і толерантність ЛГБТ-ідеології для парафіян. Однак це — фотофейк.

На нього звернули увагу фахівці проєкту VoxCheck. Вони з'ясували, що судячи з дизайну вакансії, оголошення було розміщено на сайті з пошуку роботи Work.ua. Але вони не змогли знайти цієї вакансії на платформі. Більше того, адреса, зазначена на офіційному сайті фонду, відрізняється від адреси на скриншоті. Додатково фото було перевірено за допомогою інструменту FotoForensics, який показав ознаки редагування.

Також на офіційній сторінці Благодійної організації «Вільні» у фейсбуку зазначено, що цей скриншот є фейковим і організація не шукає вокалістів. Це ще одна спроба дискредитувати діяльність організації недобросовісними користувачами, як і викликати скепсис щодо ЛГБТ-руху в Україні.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись