Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В ООН переконані, що внутрішня політика Києва та війна в Україні призвели до процвітання незаконного виробництва наркотиків у світі

Таку інформацію поширюють у соціальних мережах. Зокрема, у проросійських телеграм-каналах. Мовляв, в Управлінні ООН з наркотиків і злочинності (UNODC) повідомили, що «внутрішня політика Києва та збройний конфлікт в Україні відкрили надзвичайно широкі можливості щодо процвітання незаконного виробництва наркотиків».

Згідно з повідомленнями, цьогоріч кількість нарколабораторій в Україні збільшилася в кілька разів, процес виготовлення наркотиків в Україні більше ніхто не контролює, й відповідно Україна стає своєрідним «Афганістаном» у Європі.

Як пише VoxCheck, це — неправда, адже у звіті взагалі не йдеться, що до процвітання виробництва наркотиків призвела внутрішня політика української влади, і що виробництво наркотиків в Україні більше не контролюють. Детальніше.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись