Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Роман Ратушний був бойовиком неонацистом та причетний до протестів у Гонконзі

Таку інформацію російською мовою активно поширювали у соцмережах починаючи із червня. У повідомленнях стверджують, що Роман Ратушний — «бойовик-неонацист», причетний до антиурядових заворушень у Гонконзі у 2019 році. Все це — неправда.

Як пише VoxCheck, Роман Ратушний підтримував акції на підтримку демократичного руху в Гонконзі в Україні, але немає жодних доказів його безпосередньої участі в протестах в Гонконзі у 2019 році. Також Роман Ратушний не був «неонацистом». Він — київський активіст, засновник та лідер ініціативи «Захистимо Протасів Яр». Воював у розвідці 93 ОМБр, загинув біля Ізюма на Харківщині 9 червня 2022 року.

Ратушний підтримував Український центр вільного Гонконгу (FHKC) (Free Hong Kong Cente) — незалежний інформаційний проєкт громадської організації «Ліберально-демократична ліга України», спрямований на висвітлення політичних процесів у Гонконзі та китайському демократичному світі. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись