Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж В «Охматдиті» лікуються не діти, а українські військові — саме тому удар по лікарні «виправданий»

У російських телеграм-каналах дописують, що в «Охматдиті» лікувались не діти, а українські військові. Це нібито доводить, що лікарня була «законною ціллю» для Росії. 

Аналітики VoxCheck пояснюють: насправді жодних повідомлень про поранених чи загиблих військових унаслід ракетного обстрілу 8 липня у Києві не надходило. Натомість у мережі є безліч фото та відео з пораненими цивільними, серед яких медики та діти. Усього на момент влучання в «Охматдиті» було 627 дітей.

Власне, під час серії обстрілів дитяча лікарня «Охматдит» постраждала — росіяни зруйнували деякі будівлі медзакладу. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що внаслідок атаки пошкоджені реанімаційні, операційні та онкологічне відділення. І додав, що влучання було в токсикологічний корпус, де діти отримували діаліз. 

Тобто теза російської пропаганди про наявність військових, які буцімто лікувалися в «Охматдиті» — вигадка.

Читайте ще: Влучання в будівлю дитячої лікарні «Охмадит» у Києві — результат роботи української ППО.

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись