Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Влучання в будівлю дитячої лікарні «Охмадит» у Києві — результат роботи української ППО

8 липня 2024 року Росія здійснила ракетну атаку на Україну, зокрема, на територіях Київщини та в самому Києві працювали сили ППО. Уламки впали в семи районах столиці. 

Станом на 14:30, передає «Суспільне», відомо, що у різних районах міста загинули 15 людей, 38 отримали різні поранення. 

Власне, під час серії обстрілів дитяча лікарня «Охматдит» постраждала — росіяни зруйнували деякі будівлі медзакладу. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що внаслідок атаки пошкоджені реанімаційні, операційні та онкологічне відділення. І додав, що влучання було в токсикологічний корпус, де діти отримували діаліз. 

Натомість російські пропагандисти почали ширити тезу, мовляв, усе це — наслідки роботи української ППО, а не російських ударів. 

Однак у СБУ вже встановили, що Росія вдарила по дитячій лікарні ракетою Х-101.

«На місці трагедії уже знайдено відповідні докази: зокрема уламки корпуса задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частина руля цієї ж ракети», — вказали у відомстві.

Тобто у проросійських телеграм-каналах всього-на-всього намагаються заперечити обстріли цивільної інфраструкрутри, списуючи це все на так звану «неякісну роботу української системи ППО». До такої риторики Росія звертається уже не вперше.

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись