Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Студентів київських університетів нібито відправляють копати окопи замість практики

У мережі поширюють інформацію, нібито в одному з київських університетів студентів замість виробничої практики відправляють «рити окопи у Ірпені». Про це буцімто свідчить оголошення на стіні університету. 

Аналітики проєкту VoxCheck пояснили, що оголошення підроблене, адже на сайті навчального закладу та у соцмережах немає оголошення про проведення відповідної практики. 

Відповідно до інформації з «оголошення» ідеться про Київський національний університет будівництва і архітектури (КНУБА). Адже на листівці зобразили фасад навчального закладу й також герб університету. 

Проте вказаних в оголошенні студентських груп не існує. При чому на сайті КНУБА у розділі «Договори з базами практик» відсутні військові підрозділи. Окрім цього, у договорах вказано, що сторона, яка приймає студентів, зобов’язується не використовувати працю здобувачів освіти на роботах та посадах, «що не відповідають програмі практики та майбутній спеціальності». 

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись