Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Студентів київських університетів нібито відправляють копати окопи замість практики

У мережі поширюють інформацію, нібито в одному з київських університетів студентів замість виробничої практики відправляють «рити окопи у Ірпені». Про це буцімто свідчить оголошення на стіні університету. 

Аналітики проєкту VoxCheck пояснили, що оголошення підроблене, адже на сайті навчального закладу та у соцмережах немає оголошення про проведення відповідної практики. 

Відповідно до інформації з «оголошення» ідеться про Київський національний університет будівництва і архітектури (КНУБА). Адже на листівці зобразили фасад навчального закладу й також герб університету. 

Проте вказаних в оголошенні студентських груп не існує. При чому на сайті КНУБА у розділі «Договори з базами практик» відсутні військові підрозділи. Окрім цього, у договорах вказано, що сторона, яка приймає студентів, зобов’язується не використовувати працю здобувачів освіти на роботах та посадах, «що не відповідають програмі практики та майбутній спеціальності». 

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join