Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк . В Одесі на верхніх поверхах житлових будинків «націоналісти» обладнали вогневі позиції та снайперські точки, а місцевих використовують як «живий щит».

Таку заяву міністерства оборони Росії поширили російські ЗМІ. Росіяни запевняють, нібито на вулиці Ланжеронівській «на верхніх поверхах житлових будинків націоналістами обладнані вогневі позиції та снайперські точки», а «місцеві жителі з квартир не евакуйовані і фактично використовуються націоналістами як "живий щит"».

Також росіяни повернулися до фейку про те, що українські військові розмістили великокаліберну артилерію та реактивну систему залпового вогню іноземного виробництва на території місця, де поховані жертви чуми та що у разі удару росіянами по накопиченню техніки в даному районі українська сторона має намір поширити у ЗМІ інформацію про руйнування поховань та виникнення в Одесі біологічної небезпеки нібито з вини російських військовослужбовців.

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України назвав ці «заяви» дезінформацією.

В Оперативному командуванні «Південь» кажуть, що подібні фейки росіяни розганяють, щоб залякати одеситів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись