Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція . У Маріуполі зноситимуть непошкоджені будинки, тому містянам радять повертатися, щоб не втратити дім.

Про цей фейк у своєму Telegram повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко. За його словами, підконтрольними росіянам пабліками поширено «секретну» інформацію про будинки в Маріуполі, які підлягають знесенню. Інформація розповсюджується досить швидко і викликає шалений резонанс серед маріупольців в евакуації.

Андрющенко вважає, що ця інформація є свідомим фейком.

«Проаналізувавши перелік будівель, ми впевнено можемо заявити, щонайменше 30% з цього переліку взагалі не мають пошкоджень.

Мета поширення такої дезінформації єдина - через психологічний вплив та страх втратити останнє змусити маріупольців з евакуації повернутись додому. В Маріуполь. Де для окупантів катастрофічна нестача працездатного населення», –наголосив Андрющенко.

Він закликав маріупольців не піддаватися паніці.

«Вас свідомо тягнуть у дорогу в один кінець для використання як сучасних рабів Росії», – написав радник міського голови Маріуполя.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись