Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Усі західні сусіди України зазіхають на її територію

Таку інформацію просувають в анонімних телеграм-каналах. Мовляв, поляки, румуни, словаки та угорці хочуть відірвати від України шматочок для себе.

Нібито цьому свіжим доказом є те, що Польща підтягує військову техніку до кордону з Білоруссю. За версією пропагандистів, якщо Білорусь офіційно візьме участь у війні проти України, тоді США та Велика Британія дозволять розділити території України між сусідніми Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією.

Нібито місія Росії – оберегти Україну від поділу. Заради цього Росія готова застосувати проти охочих захопити Україну «не лише тактичну ядерну зброю, а щось сильніше».

Раніше пропагандисти неодноразово поширювали фейки про намір Польщі приєднати Львівщину. Зокрема писали про те, що Польща почала «економічне захоплення» України та західних областей України, а також що на Львівщині проведуть референдум щодо приєднання області до Польщі.

Дезінформація щодо наміру західних країн захопити Україну спрямована на руйнування єдності України з Європейським Союзом та скасування підтримки України. У такий спосіб пропагандисти відвертають увагу від незаконних псевдореферендумів на тимчасово окупованих Росією територіях і переконують, що вони не захоплюють Україну, а оберігають її від західних загарбників. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись