Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція В ООН доповіли про воєнні злочини України

Таку інформацію поширили російські медіа. Нібито про численні порушення норм міжнародного права з боку України йдеться у доповіді комісії Ради з прав людини ООН, присвяченій вторгненню Росії в Україну.

Як зазначили фактчекери Stop Fake, звіт має 17 сторінок, на яких описуються російські злочини проти українців. Серед десятків фактів тортур, страт і насильства російських окупантів над цивільними людьми в Україні у документі зафіксовано два випадки неналежного поводження України з російськими солдатами.

Прокремлівські медіа знехтували головним висновком міжнародних експертів, які поклали відповідальність за численні тортури, насильства та вбивства в Україні на російські збройні сили.

Пропагандисти регулярно вдаються до маніпуляцій такого роду, коли виокремлюють найменші порушення під час війни з боку української армії, у такий спосіб замовчуючи сотні жахливих злочинів і звірств проти мирного населення російської армії. Вони намагаються добитися забуття воєнних злочинів російських солдат або в крайньому разі присвоїти їх Збройним силам України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись