Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Україну «готують» до ядерної аварії, яку влаштують «треті сторони», але звинуватять Росію

Про це пишуть проросійські телеграм-канали. Мовляв, важливим буде сам факт ядерного удару по Україні, а хто його завдасть не розбиратимуться. Нібито через це українська влада видала методичку про правила поведінки під час ядерної загрози. Деякі анонімні телеграм-канали поширюють чутки, що американці завдадуть удару по сховищу відпрацьованого ядерного палива у Чорнобильській зоні.

З 24 лютого Росія систематично погрожує Україні та світу використанням ядерної зброї. На початку повномасштабного вторгнення росіяни привели ядерні сили у стан особливого бойового чергування. Під час виступу 21 вересня Путін вкотре пригрозив можливістю застосувати ядерну зброю у разі «прямої загрози території Росії», заявивши, що це «не блеф». 

З огляду на серйозність небезпеки українська влада розробила відповідні рекомендації для громадян, які агітпроп одразу ж назвав «підготовкою ядерної аварії». 

Росія вдається до інформаційного тероризму, щоб схилити Україну до перемовин на умовах Кремля.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись