Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українцям потрібно змінювати водійські посвідчення через підписання угоди про «транспортний безвіз» між Україною та ЄС.

Таку інформацію поширюють у медіа та соціальних мережах. Це — неправда.

Центр протидії дезінформації спростував кілька тез, які поширювали пропагандисти щодо нових вимог транспортного сполучення України з ЄС. Насправді, Європейський Союз визнаватиме українські посвідчення водія, але вони повинні бути сучасного зразка. Тож замінити посвідчення доведеться лише тим, хто не зробив цього раніше. Також в межах угоди українським перевізникам більше не потрібно оформляти дозвільні документи для в’їзду в країни ЄС. Угода про «транспортний безвіз» разом з угодою про «вантажні автомобільні перевезення» та прийняті рішення ЄС щодо скасування мит і тарифів на українські товари дають українському бізнесу можливість економити на оформленні документів та відкривають для української продукції нові можливості на ринках ЄС.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись