Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українці тікають закордон через тиск української влади

Неймовірно, але новий фейк Міністерства оборони Росії виглядає так: «українці під тиском української влади вимушені бігти в Румунію, Польщу, Словаччину та Угорщину». Також Міноборони РФ заявило, що в пунктах пропуску «не обладнані місця відпочинку, не організовано харчування та медичне обслуговування, біженці змушені фактично перебувати на протязі та холоді, багато з них з малолітніми дітьми», а ті, що їдуть автівками, стоять в заторах на десятки кілометрів — і машинам, і пішоходам потрібно стояти в черзі «2-3 доби».

По-перше, сьогодні Державна прикордонна служба повідомила, що майже на всіх пунктах перетину кордону немає черг, ані автомобільних, ані пішохідних. По-друге, після початку війни пункти перетину облаштували, а на кордонах з обох боків біженцям допомагають волонтери.

По-третє, люди біжать закордон від обстрілів у житлових кварталах, від авіабомб та «Градів», якими вбивають українців російські окупанти. І це очевидно – оскільки ані черг на кордонах, ані багатогодинного очікування в заторах, ані евакуаційних потягів, в яких люди стоять по двадцять годин, не існувало в Україні до 24 лютого.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись