Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українці тікають закордон через тиск української влади

Неймовірно, але новий фейк Міністерства оборони Росії виглядає так: «українці під тиском української влади вимушені бігти в Румунію, Польщу, Словаччину та Угорщину». Також Міноборони РФ заявило, що в пунктах пропуску «не обладнані місця відпочинку, не організовано харчування та медичне обслуговування, біженці змушені фактично перебувати на протязі та холоді, багато з них з малолітніми дітьми», а ті, що їдуть автівками, стоять в заторах на десятки кілометрів — і машинам, і пішоходам потрібно стояти в черзі «2-3 доби».

По-перше, сьогодні Державна прикордонна служба повідомила, що майже на всіх пунктах перетину кордону немає черг, ані автомобільних, ані пішохідних. По-друге, після початку війни пункти перетину облаштували, а на кордонах з обох боків біженцям допомагають волонтери.

По-третє, люди біжать закордон від обстрілів у житлових кварталах, від авіабомб та «Градів», якими вбивають українців російські окупанти. І це очевидно – оскільки ані черг на кордонах, ані багатогодинного очікування в заторах, ані евакуаційних потягів, в яких люди стоять по двадцять годин, не існувало в Україні до 24 лютого.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join