Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українських чоловіків старше 18 років нібито не пускають до супермаркетів "АТБ" без військового квитка

У соцмережах поширюють інформацію, буцімто з 1 червня чоловіків старше 18 років без військового квитка не пускають до супермаркетів мережі “АТБ”. Мовляв, про це свідчить оголошення, яке запустили на екранах крамниці у Житомирі. Це повідомлення підхопили й російські пропагандисти. Однак це - фейк.

На нього звернули увагу фахівці проєкту "По той бік новин". Вони з'ясували, що жодних обмежень для відвідування крамниць "АТБ" не запроваджували. Крім того, у своєму спростуванні вони послалися на офіційну заяву "АТБ" щодо фейку:

“Сфабриковане оголошення - чергова спроба низькопробних комунікаторів хайпанути за рахунок бренду на топовій темі. Просимо всіх бути пильними, не вестися на такі провокації та перевіряти інформацію на офіційних інформаційних каналах компанії!” — закликав директор з комунікацій “АТБ” Сергій Демченко.

Пропагандисти поширюють подібні фейки, щоб дискредитувати процес мобілізації в Україні та викликати паніку серед місцевого населення. "Детектор медіа" спростовував й інші фейки на цю тему.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись