Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українських чоловіків старше 18 років нібито не пускають до супермаркетів "АТБ" без військового квитка

У соцмережах поширюють інформацію, буцімто з 1 червня чоловіків старше 18 років без військового квитка не пускають до супермаркетів мережі “АТБ”. Мовляв, про це свідчить оголошення, яке запустили на екранах крамниці у Житомирі. Це повідомлення підхопили й російські пропагандисти. Однак це - фейк.

На нього звернули увагу фахівці проєкту "По той бік новин". Вони з'ясували, що жодних обмежень для відвідування крамниць "АТБ" не запроваджували. Крім того, у своєму спростуванні вони послалися на офіційну заяву "АТБ" щодо фейку:

“Сфабриковане оголошення - чергова спроба низькопробних комунікаторів хайпанути за рахунок бренду на топовій темі. Просимо всіх бути пильними, не вестися на такі провокації та перевіряти інформацію на офіційних інформаційних каналах компанії!” — закликав директор з комунікацій “АТБ” Сергій Демченко.

Пропагандисти поширюють подібні фейки, щоб дискредитувати процес мобілізації в Україні та викликати паніку серед місцевого населення. "Детектор медіа" спростовував й інші фейки на цю тему.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join