Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українські військові займаються мародерством

Цю тезу поширюють російські пропагандисти та ілюструють її світлинами російських військових, які в Білорусі поштою пересилали награбоване в Україні. Такими фейками Росія намагається нівелювати факти мародерства власної армії. У соціальних мережах також поширювали фото українських військових, які несуть різну побутову техніку. Насправді за факти мародерства української армії намагаються видати фото агентства УНІАН, на якому поліція та бійці тероборони переносять у безпечне місце товари з розбитого після обстрілу магазину в Харкові.

На іншому зображенні — український солдат із чіпсами в руках в розграбованому російськими військами складі «АТБ» у Копилові, Київська область. «Радник голови МВС Антон Геращенко також поширив відео із розграбованого складу після визволення Київської області від російських військ, повідомивши, що окупанти, перебуваючи там, пили елітний алкоголь і навіть їли котячий корм. Очевидно, відеоролик із чіпсами також було знято там же під час перевірки солдатами території складу. На відео видно той самий інтер’єр, таке ж розташування полиць, так само розкидані коробки», — розповіли в StopFake.

Детальніше

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись