Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк ЗСУ готує наступ на Придністров’я

У телеграм-каналах поширюють повідомлення нібито від Служби безпеки України із закликом до жителів самопроголошеної «республіки Придністров'я» евакуюватися нібито через загрозу артилерійських обстрілів з боку Збройних Сил України. У повідомленні також йдеться, що всіх, хто залишиться, будуть нібито ліквідовувати. Насправді це черговий фейковий вкид Росії, щоб розхитати ситуацію в регіоні. Раніше російська пропаганда поширювала фейк, що «Україна хоче захопити склад із боєприпасами в Придністров'ї» (спростування читайте тут), також на території Придністров'я вибухами зруйнували антени, які ретранслювали російське радіо. 

«Україна закликає жодним чином не вірити в цю маячню, а також усвідомити — ці провокації робляться самою Росією. Їхня мета — виправдати свої дії щодо України та влаштувати провокації. Йдеться про типову False flag operation («операцію під прапором іншої держави»), щоб потім звинуватити іншу державу в цих діях. Відповідно загострення на цьому напрямку — повністю відповідальність російських агресорів», — сказав радника ОПУ Сергія Лещенка.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись