Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українські спецслужби знімають сюжети про будинки в Миколаєві, які зруйновані нібито у результаті російських обстрілів. У постановочних зйомках беруть участь понад 40 акторів, всім учасникам зйомок заплатили по 25 доларів.

Таку брехню поширює міністерство оборони Росії з метою приховати злочини, в яких винні російські військові. Подібний сценарій російські пропагандисти розігрували у квітні про звірства у Бучі, коли прокремлівські медіа писали різні версії, наприклад, що українські військові начебто «розкладають трупи в Бучі» або що це не трупи, а актори, на відео і фото видно, що вони рухаються, курять тощо.

17 червня зранку російські війська вдарили ракетами по Миколаєву. Від ракетного удару постраждали чотири житлові багатоповерхові будинки та об'єкт інфраструктури. Двоє людей загинуло, ще 20 отримали поранення, серед них дитина.

Увечері 18 червня росіяни знову атакували Миколаїв ракетами «Калібр». Дві ракети вразили завод пластикових вікон, ще одна – житловий будинок, а наступна потрапила до ковбасного цеху.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись