Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк «Українські націоналісти» зірвали евакуацію мирного населення із Сєвєродонецька.

У соціальних мережах та на російських сайтах поширюють інформацію про те, що «українські бойовики зірвали гуманітарний коридор із бомбосховищ хімзаводу «Азот» у Сєвєродонецьку».

Росія заявила, що 15 червня відкриє гуманітарний коридор для мирних жителів із Сєвєродонецька у бік окупованої території, але тільки в тому випадку, якщо українські військові, які залишилися там, здадуться в полон. Україна цю умову відхилила. Росія постійно зриває евакуацію мирного населення або пропонуючи українській стороні нездійсненні умови, або не припиняючи обстріл на час заявленої евакуації.

Більше того, російська сторона пропонує вивозити цивільних на тимчасово окуповану територію до Сватового Луганської області. Дані британської розвідки підтверджують, що Росія використовує односторонні «гуманітарні коридори» для примусового переміщення людей на окуповані території. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись