Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна відправляє на фронт непідготовлених військових

Російські пропагандисти поширюють інформацію про те, що, начебто, Збройні Сили України кидають у бій непідготовлених воїнів.

У Міністерстві оборони таку інформацію заперечують й кажуть, що головний доказ цьому — великі втрати у лавах збройних сил Росії. “Командування Сухопутних військ Збройних Сил України проводить мобілізаційні заходи виважено та грамотно. У підрозділи Збройних Сил України, територіальної оборони, інших військових формувань бажають записатися добровольцями тисячі українців, які мають досвід бойових дій. Десятки тисяч бажаючих чоловіків та жінок не мають такої змоги і чекають своєї черги якраз тому, що територіальні центри комплектування (колишні військкомати) приймають на службу людей із відповідним військовим фахом по мірі того, як розгортаються підрозділи й усі види їх забезпечення”, — йдеться у повідомленні Міністерства.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись