Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Пропагандисти знімають фейкові сюжети, буцімто російські військові роздають гуманітарну допомогу на Харківщині.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів, що на окремих тимчасово окупованих територіях Харківщини російські окупанти намагаються створити собі показовий позитивний імідж: роздають нібито мирним мешканцям, звісно на камери російських пропагандистів, гуманітарну допомогу, продовольчі товари тощо.

«Наприклад, у Липцях російські пропагандисти зняли на відео невідомий спортзал, такого приміщення взагалі в цьому населеному пункті не існує. Це монтаж і відверта провокація. Окупанти створюють брехливу "картинку", знімають підставних людей, які видають себе за жителів цієї громади і які нібито радіють "російським визволителям"», — розповів Синєгубов.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись