Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Чоловіки призовного віку можуть виїхати за кордон

Така інформація поширюється у волинському сегменті фейсбуку. Як пише фактчекінговий проєкт “Брехунець”, категорії чоловіків, які можуть виїхати за кордон, справді є, однак чоловіки, які не підпадають під ці критерії, не можуть перетнути кордон. 

За інформацією Державної прикордонної служби України винятками є чоловіки призовного віку від 18 до 60 років, які: мають посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік; висновок військово-лікарської комісії про непридатність; особи, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років; ті, хто самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років; на утриманні яких є дитина з інвалідністю; хто є усиновителем, опікуном; чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час проведення антитерористичної операції.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись