Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна нібито витратить 3,2 млрд грн на пропаганду у 2024 році

Проросійські ресурси поширюють інформацію, що з українського держбюджету у 2024 році витратять 3,2 млрд грн на «пропаганду». Мовляв, у порівнянні з 2023 роком, в Україні витрати на «пропаганду» збільшили вдвічі. 

Ця інформація є неправдивою, пишуть у Центрі протидії дезінформації РНБО. «Пропагандою» росіяни називають видатки на Міністерство цифрової трансформації, Нацраду з питань кіно й телебачення, Нацкомісію з держрегулювання у сфері електронних комунікацій та Держспецзв’язку. Насправді ці відомства не створюють медіаконтент для держави. Що стосується безпосередньо інформаційної продукції, то на телемарафон із держбюджету у 2024 році виділять 1,5 млрд грн — це на 400 млн грн менше, ніж попереднього року. 

Агітпроп прагне підірвати довіру українського народу до влади й змусити його повстати проти «Київського режиму». Раніше ми спростовували інформацію, що Україна нібито витратила 1,2 млрд доларів на фейки у 2023 році. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись