Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Україна нібито витратить 3,2 млрд грн на пропаганду у 2024 році

Проросійські ресурси поширюють інформацію, що з українського держбюджету у 2024 році витратять 3,2 млрд грн на «пропаганду». Мовляв, у порівнянні з 2023 роком, в Україні витрати на «пропаганду» збільшили вдвічі. 

Ця інформація є неправдивою, пишуть у Центрі протидії дезінформації РНБО. «Пропагандою» росіяни називають видатки на Міністерство цифрової трансформації, Нацраду з питань кіно й телебачення, Нацкомісію з держрегулювання у сфері електронних комунікацій та Держспецзв’язку. Насправді ці відомства не створюють медіаконтент для держави. Що стосується безпосередньо інформаційної продукції, то на телемарафон із держбюджету у 2024 році виділять 1,5 млрд грн — це на 400 млн грн менше, ніж попереднього року. 

Агітпроп прагне підірвати довіру українського народу до влади й змусити його повстати проти «Київського режиму». Раніше ми спростовували інформацію, що Україна нібито витратила 1,2 млрд доларів на фейки у 2023 році. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join