Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна нібито спробувала напасти на Бєлгородську область одночасно на трьох напрямках

Пропагандистські ресурси поширюють інформацію, що ЗСУ нібито за підтримки до 300 «іноземних найманців» спробували вторгнутися в Бєлгородську область Росії з району Одноробівки, Нєхотєєвки та Сідорошино. Стверджуючи це, пропагандисти посилаються на Міноборони Росії, а також на відповідну заяву Путіна.

Насправді ця інформація не відповідає дійсності. Про це пишуть у Центрі стратегічних комунікацій при МКІП. На територію Росії в Грайворонський район Бєлгородської області та Тьоткіно в Курській області зранку 12 березня заходили підрозділи легіону «Свобода Росії» (ЛСР), Російського добровольчого корпусу (РДК) та батальйону «Сибір». Вони складаються з етнічних російських емігрантів, полонених і колишніх російських військовослужбовців, які добровільно стали на захист України.

Представник ГУР Андрій Юсов у коментарі Суспільному заявив, що на території Росії ці підрозділи діють як «самостійні структури та організації». Вони складаються з російських громадян і тому, відповідно, «знаходяться у себе вдома».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись