Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Україна нібито регулярно порушує Конвенцію про заборону хімічної зброї

Начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС РФ Ігор Кирилов заявив, що український режим нібито «регулярно порушує Конвенцію про заборону хімічної зброї». Втім це - неправда.

На це звернув увагу Центр протидії дезінформації при РНБО України. Ігор Кирилов не надав жодних конкретних доказів для своїх звинувачень. Ця тактика є типовою для російської пропаганди, яка намагається створити образ України як агресора. Однак, у міжнародному співтоваристві такі заяви без підкріплення фактами не знаходять підтримки і лише підривають довіру до російських офіційних осіб.

Не надаючи жодних доказів, російська пропаганда використовує також тактику віддзеркалення, звинувачуючи Україну у злочинах, які насправді вчиняє російська армія. Російська пропаганда часто використовує цю тактику, щоб відвернути увагу від власних порушень та створити уявлення про симетричність війни.

Незважаючи на звинувачення на адресу України, численні повідомлення від проросійських телеграм-каналів та інших джерел свідчать про використання хімічної зброї саме російськими військовими. Це включає застосування хімічних речовин на полі бою та порушення міжнародних конвенцій, що забороняють такі дії. Ці факти широко відомі та документовані, що ставить під сумнів будь-які безпідставні звинувачення на адресу України.

Таким чином, спроби російської пропаганди дискредитувати Україну через необґрунтовані звинувачення не мають шансів на успіх, оскільки вони не відповідають реальним фактам і лише поглиблюють ізоляцію Росії на міжнародній арені.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись