Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Україна нібито не є суверенною державою, адже в неї — «три начальники»

Російські джерела поширюють інформацію, що у 2022 році під час перемовин України та Росії українська делегація нібито не могла «говорити за себе» й була вимушена погоджувати позицію з союзниками. Представники України буцімто скаржилися, що мають «трьох начальників». Самі ж перемовини нібито зірвав Борис Джонсон. Стверджуючи це, пропагандисти посилаються на відповідну заяву помічника президента РФ Мединського. 

Такий меседж — це складова російського наративу, мовляв, Україна не є суверенною державою, а всього лише «пішаком» Заходу, який змушує українців воювати в інтересах НАТО, «англосаксів» тощо.

Україна розбудовує партнерські відносини з країнами Заходу. І формат цих документів доводить, що Україна є самостійним суб’єктом міжнародних відносин. Із жодною з країн світу в України немає підпорядкування у форматі «начальник-підлеглий», пишуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП.

Демонізація ж Бориса Джонсона — це російська ІПСО, спрямована на підрив довіри українців до Заходу. Саме задля цього російська пропаганда вигадала міф про те, що Джонсон нібито «зірвав переговори» у 2022 році. Таким чином, він буцімто занурив Україну в «нескінченну війну», яка триватиме «до останнього українця».

• Читайте також: Борис Джонсон «зіганув» у Львові під час вручення вченого ступеня

Автор: Віталій Михайлів,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись