Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Київ нібито не приховує своїх намірів «вести терористичну діяльність»

Російські ресурси поширюють інформацію, буцімто Україна не відмовляється від намірів «продовжувати терористичну діяльність». Так на погрози України завдати удару по Керченському мосту відреагував прессекретар президента РФ Пєсков. Також він додав, що російські спеціальні відомства вже вживають відповідних заходів.

Однак Україна ніколи не практикувала тероризм і засуджує терористичні практики, пишуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. Натомість Росія в ці дні продовжує свої терористичні атаки по території України. Йдеться про ракетні й артилерійські удари по цивільних об’єктах, а також таки безпілотників.

Водночас Росія не тільки практикує тероризм проти України, але й перебуває в тісних відносинах з іншими терористичними рухами. Наприклад, представники «Талібану» навідуються до Москви, і їх там приймають на високому рівні. Раніше ми писали про те, як Росія повсюдно намагається знайти «український слід» і звинуватити Україну в тих чи інших бідах світу, зокрема в терактах.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись