Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття У Запоріжжі невідомі від імені місцевої влади розповсюджують листівки для скарг і пропозицій у чатботі

Назва такого чатбота – «Звʼязковий Президента». Самі ж листівки розповсюджують від імені голови Запорізької обласної ради Олени Жук. Мовляв, мешканці міста можуть ділитися всім наболілим і тим, що їх турбує, через чатбот, перейшовши за QR-кодом на листівці, оскільки «це швидкий спосіб звернути увагу на проблему, що існує».

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомили, що сама голова місцевої облради Олена Жук назвала ці листівки фейковими, заявивши, що вона, її колеги та обласна рада не мають до них жодного стосунку, так само як і до чатбота «Звʼязковий Президента». Крім того, Олена Жук попрохала містян не переходити за QR-кодом на листівці й не передавати свої особисті дані невідомим особам в інтернеті. Також вона нагадала запоріжцям про кібербезпеку, закликавши їх дотримуватись правил цифрової гігієни.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись