Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Білій Церкві працівники ТЦК під час вручення повістки хлопцю нібито побили його до смерті

Таку інформацію поширюють проросійські ресурси. Мовляв, на Київщині, у Білій Церкві, під час вручення молодому чоловіку повістки між ним і представниками ТЦК виникла суперечка, у результаті якої хлопця буцімто побили так, що йому знадобилась госпіталізація. Уже згодом він нібито помер у лікарні. Однак це — фейк.

Управління поліції та ТЦК Білої Церкви вже оприлюднили офіційні спростування цієї інформації, повідомляють фактчекери з проєкту «Без Брехні». «Свідків» з працівників швидкої допомоги, яка нібито приїздила на виклик, як і родичів «загиблого» ніхто не знає. Крім того, 29 грудня 2023 року людину, що була першоджерелом фейку, який згодом підхопили пропагандисти, викрили й вона записала відео з вибаченнями. 

Агітпроп продовжує системно дискредитувати мобілізаційний процес в Україні. Буває, що з цим пропагандистам допомагають самі українці, як, наприклад, у цьому випадку. Більше спростувань на тему мобілізації можна переглянути тут.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись