Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Росіяни нібито знищили командний бункер у Києві, в якому перебував заступник Залужного

Таку інформацію поширюють пропагандистські телеграм-канали. Мовляв, 2 січня в результаті чергового масованого ракетного обстрілу Росією України, зокрема Києва, було знищено заглиблений командний пункт Сил оборони. Також росіяни повідомляють про загибель дев'яти українських генералів, один із яких — буцімто заступник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Однак це — фейк.

Ця інформація не має нічого спільного з реальністю, а є черговою вигадкою російської пропаганди. Про це повідомляють в Управлінні стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ. Крім того, на офіційному телеграм-каналі СтратКому ЗСУ радять використовувати інформацію з офіційних джерел. 

Російське повномасштабне вторгнення ще в перші його тижні показало, що окупантам байдуже, що й кого обстрілювати — усі міфічні «бази й склади НАТО» в Україні виявляються звичайними житловими багатоповерхівками, лікарнями, школами чи навіть пологовими будинками. Цим інформаційним вкидом агітпроп прагне легітимізувати обстріли російської армії та довести «високу точність своїх ракет», про що ми писали раніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись