Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure У Запоріжжі невідомі від імені місцевої влади розповсюджують листівки для скарг і пропозицій у чатботі

Назва такого чатбота – «Звʼязковий Президента». Самі ж листівки розповсюджують від імені голови Запорізької обласної ради Олени Жук. Мовляв, мешканці міста можуть ділитися всім наболілим і тим, що їх турбує, через чатбот, перейшовши за QR-кодом на листівці, оскільки «це швидкий спосіб звернути увагу на проблему, що існує».

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомили, що сама голова місцевої облради Олена Жук назвала ці листівки фейковими, заявивши, що вона, її колеги та обласна рада не мають до них жодного стосунку, так само як і до чатбота «Звʼязковий Президента». Крім того, Олена Жук попрохала містян не переходити за QR-кодом на листівці й не передавати свої особисті дані невідомим особам в інтернеті. Також вона нагадала запоріжцям про кібербезпеку, закликавши їх дотримуватись правил цифрової гігієни.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join