Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж У ЄС «запроваджують цензуру» напередодні виборів до Європарламенту

Російські медіа пишуть, що «політики ЄС почали агресивно придушувати свободу слова» — намагаються нібито придушити російські «рухи опору». 

Фактчекери StopFake пояснили, що дезінформаційний меседж ґрунтується на низці заходів та резолюцій Європейського Парламенту (ЄП), спрямованих на обмеження масштабу російського впливу напередодні загальноєвропейських виборів 6-9 червня 2024 року. 

Натомість російські медіа намагаються очорнити дві резолюції Європарламенту від 8 лютого і 25 квітня 2024 року — обидва документи повідомляють про низку виявлених випадків підкупу Кремлем єврочиновників з метою втручання в демократичні процеси в Європейському Союзі. 

Адже згідно з розслідуваннями, Москва вербує деяких членів Європарламенту та інших європейських інституцій як «агентів впливу», а також фінансує певні європейські політичні партії, які потім діють як рупори російської пропаганди, просуваючи інтереси Росії в ЄС. 

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись