Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У київському ТЦК висновок щодо придатності нібито надає ветеринар

У мережі поширюють інформацію, нібито через нестачу кваліфікованого персоналу в ТЦК змушені наймати ветеринарів. Як доказ до публікації додають фото фахівчині, яка буцімто надає висновки щодо придатності, та світлину «кабінету» начебто в одному з київських ТЦК.

Аналітики VoxCheck проаналізували кейс і пояснили, що ситуація, коли замість лікаря територіальний центр комплектування (ТЦК) найняв ветеринара, неможлива. ТЦК взагалі не займаються наймом медичних працівників для проведення військово-лікарської експертизи. 

Військово-лікарські комісії (ВЛК) для військовозобов’язаних формуються через залучення лікарів цивільних закладів охорони здоров’я.

А фото пропагандисти взяли із сайту ветеринарної клініки «Лессі» — ймовірно, там і зробили світлину дверей кабінету з табличкою «Хірург».

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись