Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж У Росії планують створити новий федеральний округ «Новоросія» з тимчасово окупованих територій України

Російська пропаганда активно поширює заяву Євгена Балицького про створення нового федерального округу РФ на окупованих українських територіях під назвою "Новоросія".

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації. Подібні ідеї звучали й раніше, однак вони не були реалізовані. Також після початку окупації для Криму було створено "федеральний округ", який проіснував лише два роки.

Цими заявами російська пропаганда намагається створити враження, що інтеграція тимчасово окупованих територій перебуває на завершальному етапі, та передати меседж місцевому населенню і світу, нібито "Росія тут назавжди". Це вкотре доводить, що Москва не має наміру вести переговори для досягнення миру.

Якщо цей задум буде реалізовано, це дозволить Путіну укріпити свою владу на захоплених територіях і посилити контроль над місцевими посадовцями. Також, уніфікувавши тимчасово окуповані території з іншими регіонами РФ, Москві буде простіше проводити на них фільтрацію та репресії проти нелояльного населення.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись