Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Києві нібито впровадили новий дизайн проїзного із чоловічим поцілунком

Пропагандисти поширюють у соцмережах інформацію про те, що в Києві нібито був представлений новий дизайн проїздного для громадського транспорту з зображенням прапорів ЛГБТК+ та чоловіків, що цілуються.  Агітпроп жартує, що українські солдати нібито «гинуть заради нового дизайну проїздного», та запитує українців, «чи справді вам була потрібна незалежність від Росії заради цього?». Але насправді ця інформація - це фейк.

На нього звернули увагу фахівці проєкту StopFake. Вони зʼясували, що інформація про новий дизайн проїздного виявилася неправдою, яку поширюють вкупі з гомофобними заявами. Насправді такого дизайну не було прийнято для проїзного. Твердження агітпропу спростували в «Київ цифровий», де надали коментар StopFake щодо цієї справи.

Варто зауважити, що низка українських компаній, проєктів та органіазацій, як у багатьох інших країнах світу, долучилася до святкування місяця прайду, що присвячений підтримці ЛГБТК+ та захисту їхніх прав.

Російська пропаганда активно використовує тему ЛГБТК+ щодо України з метою дискредитації членів ЛГБТК+ у країні та мобілізації консервативних шарів населення Росії проти них. Усе це - задля виправдання злочинів Росії проти українців. «Детектор медіа» писав і про інші російські вигадки на цю тему.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись