Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Києві нібито впровадили новий дизайн проїзного із чоловічим поцілунком

Пропагандисти поширюють у соцмережах інформацію про те, що в Києві нібито був представлений новий дизайн проїздного для громадського транспорту з зображенням прапорів ЛГБТК+ та чоловіків, що цілуються.  Агітпроп жартує, що українські солдати нібито «гинуть заради нового дизайну проїздного», та запитує українців, «чи справді вам була потрібна незалежність від Росії заради цього?». Але насправді ця інформація - це фейк.

На нього звернули увагу фахівці проєкту StopFake. Вони зʼясували, що інформація про новий дизайн проїздного виявилася неправдою, яку поширюють вкупі з гомофобними заявами. Насправді такого дизайну не було прийнято для проїзного. Твердження агітпропу спростували в «Київ цифровий», де надали коментар StopFake щодо цієї справи.

Варто зауважити, що низка українських компаній, проєктів та органіазацій, як у багатьох інших країнах світу, долучилася до святкування місяця прайду, що присвячений підтримці ЛГБТК+ та захисту їхніх прав.

Російська пропаганда активно використовує тему ЛГБТК+ щодо України з метою дискредитації членів ЛГБТК+ у країні та мобілізації консервативних шарів населення Росії проти них. Усе це - задля виправдання злочинів Росії проти українців. «Детектор медіа» писав і про інші російські вигадки на цю тему.

Author: Артур Колдомасов,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join