Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Як Росія залучає режим Лукашенка до ядерного шантажу

Міністр оборони режиму Лукашенка Віктор Хрєнін повідомив про участь у другому етапі навчань російських військ з використанням нестратегічної ядерної зброї. Він висловив занепокоєння "агресивними акціями" з боку Заходу та заявив, що Білорусь готова спільно з Росією реагувати на ці "загрози".

На меседж звернули увагу фахівці Центру протидії дезінформації. Вони наголошують, що дозвіл на використання західної зброї на території Росії показав - ядерний шантаж Москви не спрацював. Продовження істерії з боку Кремля свідчить про те, що у Росії немає іншого плану.

Зі свого боку, Білорусь підіграє бажанням Москви з метою отримання преференцій у відповідь на зусилля з дестабілізації ситуації в Європі. Це стосується не лише ядерних загроз, а й штучно створеної міграційної кризи та участі в інформаційній війні проти України. Росія намагається підняти ставки в залякуванні Європи, залучаючи для ядерного шантажу Білорусь.

Ця заява є частиною російської кампанії ядерного шантажу, спрямованої на викликання паніки серед партнерів України та вплив на рішення щодо підтримки нашої держави.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись