Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Києві біля мерії миттєво виставили зображення марки з вибухами на Кримському мості

Про таке пишуть у російських телеграм-каналах і проросійське інтернет-видання в Україні «Страна.ua». Насправді це не так.

Ідея створити таку марку належить директору «Укрпошти» Ігорю Смілянському, який ще 9 серпня після вибуху в Криму написав: “Що, вже час?” і оприлюднив ескіз нової марки з кримським мостом.

Ініціативу підхопив рух ЧЕСНО і підготував до Дня Незалежності України виставку «Інформаційний спротив», частиною якої є марка-фотозона «Бавовна над Кримським мостом».

З кінця серпня і до середини вересня величезну марку можна було побачити на Подолі, біля колеса огляду. 18 вересня її встановили на Хрещатику, біля будівлі столичної мерії. Вибух на Кримському мосту стався на світанку 8 жовтня.

Російським пропагандистам, серед яких ведуча Ольга Скабєєва, не сподобалася фотозона «Бавовна над Кримським мостом». Вони бідкаються, як українці можуть тішитися чужому горю і фотографуватися біля зображення зруйнованої інфраструктури. В той самий час ЧЕСНО закликає: «Ну, це точно привід сходити туди та зробити фото! Щоб позлити Скабєєву, приходьте до КМДА, марка там». А «Укрпошта» опублікувала ескіз нової марки під назвою «Кримський міст – ВСЬО» і готує її до випуску. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись